Esteu a: Inici  >  Què fer?  >  Museus i monuments  >  Monuments  >  L'Onyar

L'Onyar

Les cases de l'Onyar, penjades sobre el riu, van ser pintades de colors vistosos i cridaners l'any 1983. Són part d'una de les imatges més tradicionals i conegudes de la ciutat, juntament amb la Catedral i l'església de Sant Feliu.

Per disfrutar de les vistes de les cases, rés millor que situar-se en un dels molts ponts que travessen el riu Onyar, i que uneixen les dues ribes del riu i la ciutat històrica amb la part moderna. Entre els més emblemàtics trobem el pont de pedra, el pont de ferro, el pont d'en Gómez i el viaducte del ferrocarril.

El pont de pedra o d'Isabel II data del 1849 i substituí el pont medieval que unia els dos barris de la ciutat. El pont de ferro o pont de les peixateries velles o pont Eiffel (empresa del qual va construir el pont), és del 1876 i va millorar molt la unió i cohesió de la ciutat. El pont d'en Gómez (propietari de la casa que va ser expropiada per construir el pont, data del 1916, i va trencar amb l'estil de la resta de ponts, amb una estructura de ciments, moderna i austera. El quart, construït el 1876, representa l'arribada de la modernitat i el progrés a la ciutat.
Imprimir fitxa L'Onyar Imprimir fitxa
Compartir amb un amic L'Onyar Compartir amb un amic

Planifiqueu amb detall la vostra estada. Reserveu el vostre hotel facilment! També trobareu informació sobre restaurants, activitats, hotels, el que no us podeu perdre de Girona i molt més! Ràpid, fàcil i còmode!

7 / 18 ºC
El temps a Girona
Girona, 24 de maig de 2024
© 2024 Girona.net  -  Política de Privacitat -  Avís Legal -  Crèdits -  Registre -  Contacte -  Mapa web