Esteu a: Inici  >  Què fer?  >  Museus i monuments  >  Monuments  >  Els Banys Àrabs

Els Banys Àrabs

Els banys àrabs es troben en un edifici romànic construit el segle XII, molt a prop de la Catedral, i just on comença el passeig arqueològic. El nom actual, li ve donat per la seva arquitectura, que imita els banys àrabs, tot i que són d'estil romànic. Es va acabar de construir el 1194, i va estar en ús fins al segle XIV, quan fou clausurat.
En els seus orígens, situats just al costat de una de les vies d'entrada principals a la ciutat, foren pensats per tal que els viatger poguessin refer-se abans d'entrar a la ciutat a fer negocis.
El 1617 s'hi va instal·lar un convent de monges caputxines, que en va fer ús fins al 1929, any en que va ser passar a titularitat pública, rehabilitat i obert al públic.
Els banys tenen planta rectangular, i estan repartits en diverses sales. L'Apodyterium (vestidor), la Frigidariu (sala freda), Trepidariu (sala tèbia), i un Caldarium (sala calenta). També hi ha un Furnus (forn i caldera), però l'leleemtn més emblemàtic és la piscina octogonal amb vuit columnes, que trobem al centre del vestidor, i que permet l'entrada de llum natural.

Imprimir fitxa Els Banys Àrabs Imprimir fitxa
Compartir amb un amic Els Banys Àrabs Compartir amb un amic

Planifiqueu amb detall la vostra estada. Reserveu el vostre hotel facilment! També trobareu informació sobre restaurants, activitats, hotels, el que no us podeu perdre de Girona i molt més! Ràpid, fàcil i còmode!

7 / 18 ºC
El temps a Girona
Girona, 24 de maig de 2024
© 2024 Girona.net  -  Política de Privacitat -  Avís Legal -  Crèdits -  Registre -  Contacte -  Mapa web