Esteu a: Inici  >  Què fer?  >  Museus i monuments  >  Monuments  >  La Catedral

La Catedral

La catedral de Santa Maria, fou construïda sobre les restes d'un antic temple romànic entre els segles XIV i XV. És un temple gòtic d'una sola nau. És famosa per tenir la nau gòtica única més ample del món, 23 metres d'amplada i 35 d'alçada. També en podem destacar l'escalinata, construïda al segle XVII que accedeix al temple, la major d'art barroc i una de les més singulars d'Europa. La façana no es va acabar fins al 1962, en que es van instal·lar les últimes escultures. El campanar, o la Torre de Carlemany, conta amb una alçada de 67 metres i conté 6 campanes.
El claustre, de planta trapezoïdal, és un dels més destacats de Catalunya. Va ser construit al segle XII, i consta de quatre galeries cobertes. Les seves arcades estan decorades, per dins i per fora, al igual que els pilars i els capitells.

El museu de la Catedral exposa les relíquies i objectes de valor que té en la seva possessió el Capitol de la Catedral de Girona. Entre els més importants trobem el Beatus o Llibre de l'Apocalipsis, de l'any 975 o el Tapís de la Creació, obra romànica del segle XII.

L'edifici de la Catedral està classificat coma Monument Històric-Artístic Nacional.
Imprimir fitxa La Catedral Imprimir fitxa
Compartir amb un amic La Catedral Compartir amb un amic

Planifiqueu amb detall la vostra estada. Reserveu el vostre hotel facilment! També trobareu informació sobre restaurants, activitats, hotels, el que no us podeu perdre de Girona i molt més! Ràpid, fàcil i còmode!

7 / 18 ºC
El temps a Girona
Girona, 16 de abril de 2024
© 2024 Girona.net  -  Política de Privacitat -  Avís Legal -  Crèdits -  Registre -  Contacte -  Mapa web