Esteu a: Inici  >  Informació Pràctica  >  Informació turística  >  Costums

Costums a Girona

Idiomes
A Girona, i Catalunya en general, hi ha dos idiomes oficials, el català i el castellà. El català és la llengua usada habitualment, però s'expressen perfectament en castellà. Les empreses turístiques ofereixen els seus serveis en varis idiomes, majoritàriament el francès i l'anglès.

Hora
Girona es troba a la zona horària GMT + 01:00, la mateixa que a la major part d'Europa (Madrid, París, Roma, Brussel·les). S'avança una hora a l'hivern i es retarda una hora a l'estiu.

Moneda i canvi
Girona, que es troba dins la zona euro, té aquesta com a moneda oficial. Pel canvi de moneda us podeu adreçar a una caixa d'estalvi (8.30 a 14.00 h de dilluns a divendres, i dijous a la tarda de 16.30 a 19.45, d'octubre a juny) o a un banc (8.30 a 14.00 h de dilluns a divendres). També podeu trobar oficines de canvi en zones turístiques amb horaris més amplis.

Horaris
Els horaris dels àpats és una mica més tard que a la resta d'Europa. Els restaurants solen obrir als migdies de 13.00 a 16.00h, i al vespre de 20.00 a 23.00h.

L'horari comercial més usual és de 9.30 a 13.30h i de 16.30 a 20.30h. Algunes botigues no tanquen al migdia i els centres comercials obren fins a les 22.00h. Els dilluns al matí podem trobar algunes botigues tancades.

Pel que fa als museus i monuments, la majoria obren de cara al públic de 10 a 19h a l'hivern, i de 10 a 20h els mesos d'estiu. Els diumenges i festius solen obrir als matins, de 10 a 14h.

Zones fumadors
Des de fa uns anys està prohibit fumar en espais públics tancats, llocs de treball, centres sanitaris i docents, universitat i centres de recerca. Alguns establiments privats també ho tenen prohibit, això ho veureu indicat a la porta d'entrada.

Religió
Espanya és un Estat aconfessional, on es practica majoritàriament la religió catòlica.

Clima
El clima de Girona és mediterrani. És una ciutat on generalment plou poc i hi ha molts dies assolellats. Els hiverns són suaus, amb temperatures entre 0ºC i 12ºC, i els estius són calorosos I secs, amb temperatures que oscil·len entre els 25ºC i els 35ºC.

Dies Festius
El dies festius a Girona i Catalunya són els següents:

1 de gener: Any Nou
6 de gener: Epifania
2 d'abril: Divendres Sant
5 d'abril: Dilluns de Pasqua
1 de maig: Dia del Treball
24 de juny: Sant Joan
25 de juliol: Sant Jaume
15 d'agost: Assumpció de Maria
11 de setembre: Diada Nacional de Catalunya
12 d'octubre: Festa de la Hispanitat
29 d'octubre: Sant Narcís, patró de la ciutat
1 de novembre: Tots Sants
6 de desembre: Dia de la Constitució
8 de desembre: Immaculada Concepció
25 de desembre: Nadal
26 de desembre: Sant Esteve

Planifiqueu amb detall la vostra estada. Reserveu el vostre hotel facilment! També trobareu informació sobre restaurants, activitats, hotels, el que no us podeu perdre de Girona i molt més! Ràpid, fàcil i còmode!

7 / 18 ºC
El temps a Girona
Girona, 24 de maig de 2024
© 2024 Girona.net  -  Política de Privacitat -  Avís Legal -  Crèdits -  Registre -  Contacte -  Mapa web